Guldminen KBH

Hvilke genbrugsmetoder er der for produktionsvirksomheder

Med den voksende opmærksomhed på miljø og bæredygtighed er de danske produktionsvirksomheder gået ind i kampen for at finde brugbare genbrugs metoder. Brug og smid væk kulturen er yt og den cirkulære økonomis tanke om at genbruge mest og være nytænkende er in.

Genbrug emballage

De fleste produktionsvirksomheder har et stort forbrug af emballage. Emballagen er nødvendig for at kunne transportere produktet sikkert frem til kunden. Emballagen kan også beskytte produktet mod snavs og bakterier under fragten og mens det står i butikken. Mange virksomheder er begyndt at lave deres emballage af genbrugspap og det er en god løsning. Men en del af problemet med emballage er at én emballage pr produkt ikke er nok. Hvis du for eksempel køber en ny brødrister, så er brødristeren pakket ind i en papæske. Men har du bestil pakken online, så bliver den puttet i endnu en papkasse, når den skal sendes ud. Det er derfor vigtigt, at du husker at smide dit pap i den rigtige container, så det kan blive genbrugt.

Benyt genbrugsmateriale

Måske er det muligt at lægge din produktion om, så i benytter flere genbrugsmaterialer. Hver eneste gang der bliver produceret nyt, så belaster vi vores miljø. Genbrug er derfor en nødvendighed, hvis vi skal leve op til de krav, der i de kommende år kommer til miljø og bæredygtighed.

Sæt et eksempel for dine ansatte

Et godt sted at begynde er ved at sætte et godt eksempel for dine ansatte. Bandlys plastbestik og engangsservice fra kantinen var et råd, man gav op til sidste år. Men det hjælper de nye EU direktiver heldigvis med. Det er ikke længere lovligt at sælge plastik bestik, service og sugerør. Det er en kæmpe miljømæssig gevinst, der forhåbentlig vil have den ønskede effekt på sigt.