Guldminen KBH

Hvad skal jeg være opmærksom på som skralder

Hvis du har besluttet dig for at kaste dig ud i livet som skralder, så er her et par gode råd som kan bruges lige meget, hvor i landet du skralder.

Regler for at skralde

I Danmark er det som udgangspunkt lovligt at skralde. Altså at tage vare op af butikkers affaldscontainere. MEN og der er et stort men. Det er kun lovligt at skralde fra de containere, der ikke er låst eller bag aflåst hegn eller lignende. Det vil sige, at du ikke må bryde låsen på containeren op eller hoppe over et hegn eller lignende for at komme til affaldscontaineren. Men står containeren ulåst og så den er frit tilgængeligt fra offentligt område, så må du gerne løfte låget og se, om der er noget du kan bruge.

Du skal dog være opmærksom på, at selvom det er lovligt at skralde, så er det langt fra alle butikker, som synes det er lige fedt at se dig stå og tage vare op fra containeren, som de hellere så du købte inde i butikken. Derfor vælger mange at skralde efter butikkernes lukketid.

Det skal du huske når du skralder

Når du skralder, så skal du huske at klæde dig praktisk på. Du skal ikke være sart, hvis du gerne vil skralde. For selv om du kan finde mange vare i containerne, som stadig er gode, så lugter containerne ikke godt og de er også fyldte af vare, som er blevet smidt ud med god grund.

Husk en lygte. Vi tænker, at en pandelampe vil være en god idé. Så har du stadig begge hænder frie til at undersøge containeren.

Husk at rydde op efter dig, hvis du kommer til at skubbe noget ud af containeren, mens du leder den igennem. Sørg for ikke at efterlade ekstra arbejde til forretningen.